A Központról

Miskolci Szeretett Egység Központ

 

A Bátonyterenyei Szeretett Egység Közösség mintájára szeretnénk létrehozni és elindítani az összefogást.

Célunk egy olyan közösség kialakítása, ami a szereteten és mások segítésén alapul. A mai rohanó világban szeretnénk egy közösséget, ahol nyugalom van, ahová bizalommal fordul mindenki, mert tudja, hogy segítséget kap.

A közösség alapvető mozgatórugója nem a pénz, felajánlásokból működik: mindenki felajánlja, azt, amit adni tud, amivel tud segíteni másoknak.

Tervezett programjaink között szerepel a ruhaosztás, könyvosztás, játékok gyűjtése, természetgyógyászat népszerűsítése, közös kirándulások szervezése, egészséges táplálkozás feltételeinek előteremtése.

Olyan embereket keresünk, akik szeretnek másoknak segíteni, és szeretnék egy élhetőbb hellyé formálni városunkat.

Támogatást és bármiféle segítséget vagy részvételi szándékot az alábbi e-mail címre várunk:

miskolc.osszefogas@gmail.com

miskolc.osszefogas@gmail.com

 

Mire jó ez?

Egy olyan közösséget hozunk létre, amiben a legfőbb érték a szeretet, és a megszokottól teljesen más értékrend alakul ki benne. A közösség révén új kapcsolatok, barátságok alakulhatnak ki, és rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodhat az, aki részt vesz ebben. Megtapasztalja milyen jó érzés adni másoknak és látni, hogy tudott nekik segíteni.

Hogyan működik?

A gyakorlatban ez egészen egyszerűen működik: mindenki felajánlja, amije van és nincs már rá szüksége, mi pedig megkeressük azt a helyet, ahol örülnének neki. Ugyanígy várjuk azok jelentkezését is, akik segítséget kérnek, mert mindenre addig keressük a megoldást, amíg meg nem találjuk.

Kik vehetnek részt?

Bárki jelentkezhet, aki kedvet érez ahhoz, hogy másoknak segítsen, és csatlakozzon egy olyan társaságba, ahol a tagok ismerik egymást és jó kapcsolatban vannak egymással, támogatják a másikat és mindig számíthatnak egymásra. Aki segíteni szeretne az alábbi e-mail címen jelentkezzen: miskolc.osszefogas@gmail.com

Kell-e hozzá pénz?

Ez egy olyan közösség, ami eltér az átlag értékrendtől, éppen ezért nem szükséges hozzá pénz. Aki felajánlásként pénzt tud felajánlani, annak ugyanúgy örülünk, mint bármely más felajánlásának, hiszen jó célra tudjuk hasznosítani, de a csoporton belül nem a pénz a meghatározó.

Miben segíthetek?

Mindenki másban tud segíteni, éppen ezért olyan sokszínű és sokoldalú a társaság, mi mindenféle segítséget szívesen veszünk, legyen szó akár ügyintézésről, vagy éppen kézműveskedésről, egyéntől függően mindenki másban leli örömét és találja meg a boldogságot. A csoport lényege, hogy nem erőltetünk rá senkire semmit, mindenki szívesen csinálja, amit csinál, mert szereti, és önként vállalta el.