Programok

Nyitólap » Cikkek » Érdekességek

Táplálkozás II. - Kókuszolaj/kókuszzsír

Létezik egy olaj...

 

...amely a főzéssel járó hevítés ellenére is teljesen biztonságos.

...amely nem tartalmaz az egészségre káros transz-zsírt.

...amely nem képez a sejteket károsító szabadgyököket.

...amely nemcsak hogy kevesebb kalóriát tartalmaz más olajoknál, hanem struktúrájánál fogva könnyebben emésztődik, ezért emésztési problémákkal küszködő betegek számára kifejezetten ajánlott. 

...amely nem alakul zsírpárnává.

...amely viszont kitűnő energiaforrás, sőt: még gyorsítja is az anyagcserét, ezáltal segítve a fogyást.

...amely nem emeli a koleszterin-szintet, sőt: megelőzi a szívbetegségeket és az érelmeszesedést.

...amely erősíti az immunrendszert, valamint vírus-, baktérium-, gomba- és parazitaölő hatással bír.

...amely nemcsak elfogyasztva finom, tápláló és egészséges, hanem bőrre kenve kiválóan helyettesíti a legdrágább arclemosókat, testápolókat és hajpakolásokat.

...és amely megelőzi az időelőtti öregedést, és természetes védelmet nyújt az UV sugarakkal szemben.

(Forrás: www.kokuszolaj.hu)

"A Bio Kókuszzsír csodálatos hatásainak köszönhetően Ön rövid időn belül egészségessé és karcsúvá varázsolhatja magát, koplalás és önsanyargatás nélkül!

11 érvünk van, hogy miért fogyasszon Ön is Bio Kókuszzsírt:

·         Bio Kókuszzsír Önt is hozzásegíti a gyors és tartós fogyáshoz, mindezt kényelmesen és koplalás nélkül. Hatóanyagai hozzájárulnak az anyagcsere gyorsításához és a zsírégetéshez ezzel segítve Önt a felesleges kilók leadásában.

·         kókuszzsír használata fokozza sportteljesítményét. Az ízletes termék azonnali energiát ad, így a Bio Kókuszzsír fogyasztásával hatékonnyá és dinamikussá teheti a napi edzéseket.

·         kókuszzsír laurinsav tartalmának köszönhetően megerősíti az immunrendszert, hogy teljes energiabedobással, és egészségben élhesse mindennapjait. A laurinsav hatékony segítség a herpesz, az influenza kezelésében, valamint a gombák és baktériumok elpusztításában. Védje Ön is kókuszzsírral egészségét!

·         Bio Kókuszzsírral a sütés is egészséges: a szűrt kókuszzsír stabil szerkezetének köszönhetően többszöri felmelegítés után sem keletkeznek benne rákkeltő méreganyagok.

·         Válasszon Ön is ízletes megoldást egészsége védelmében! A Bio Kókuszzsír használatával nem kell lemondania megszokott ételeiről, és új finomságokat is megkóstolhat.

·         Bio Kókuszzsír helyreállítja emésztését: a benne található zsírsavak a legtöbb gyomor- és bélbetegség (legyen az fekély, gyulladás, vagy bármely más panasz) esetén is jól és gyorsan felszívódnak a szervezetben, kifejtve  kedvező élettani hatásaikat. Az egészségtelen zsírok (például a sertészsír) káros hatásai pedig csökkenthetők a termék használatával.  A gyomor- és bélpanaszok mellett a kókuszzsír valamennyi epe- és májprobléma esetén is egyedülálló segítséget nyújt az egészség visszaszerzéséhez.

·         A legtöbb zsírral ellentétben a Bio Kókuszzsír nagyszerű segítség cukorbetegség esetén. Kimutatták, hogy fogyasztásával az inzulintermelés fokozódik, a vércukor pedig jobban hasznosul a szervezetben. Ha Ön még nem cukorbeteg, akkor most itt az alkalom, hogy a kókuszzsír használatával megelőzze ezt a súlyos egészségügyi problémát. Ha a betegség tünetei már jelentkeztek,  akkor a termék a panaszok enyhítésében segít.

·         kókuszzsír kitűnő választás a pajzsmirigypanaszokra. Az anyagcsere gyorsításával a termék megemelheti a testhőmérsékletet, így segíti azokat, akik az alulműködő pajzsmirigy olyan tüneteitől szenvednek, mint a fáradtság, a hideg végtagok, a székrekedés és a tompa agyműködés.

·         Az egészséges és bársonyos bőr titka a Bio Kókuszzsírban rejlik. A kókuszfogyasztó népek (például a filippínók) asszonyai idősebb életkorukig is képesek megőrizni bőrük selymes fiatalságát. Óvja meg Ön is szépségét!

·         Bio Kókuszzsír csillogóvá varázsolja haját, védi a töredezéstől! A termékben található laurinsav közeli rokonságban áll a haj proteinjeivel, képes behatolni a hajszálak és a bőr belsejébe, hogy Ön igazán mélyreható változást tapasztaljon.

·         kókuszzsír kiűzi szervezetéből a Candida gombát caprilsav és laurinsav tartalmának köszönhetően. Állítsa vissza egészségét Ön is hatékonyan és könnyedén!

·         Masszírozáshoz is kiváló választás a Bio Kókuszzsír. Használatával egészséges és feldolgozatlan hatóanyagokkal kényeztetheti önmagát és szeretteit.


kókuszzsírból / olajból két típust használhatunk az egészségünk védelmébem

1. Szűrt kókuszzsír (inodore): szagtalan íztelen magas laurinsav tartalmú termék(43,2%) kiváló sütéshez / fritőz/ főzéshez  és bármilyen étel pl. magyar, készítéséhez a semleges íze miatt. A kókuszzsírt gőzöléssel 110c távolítják el a koprából vegyileg nem kezelt emiatt a különleges tulajdonságait megőrzi. Egyszerűen csak használja sütéshez, főzés.

2. Szűz kókuszzsír VCO ( virgin. extra virgin) : Kellemes kókusz illatú és aromájú magas laurinsav tartalmú termék (43,2/) Kiválló főzéshez pároláshoz és külső bőr haj kezeléshez. A kókuszzsírt 55c nyerik ki a kókusz húsból speciális módon.

 

Hogyan erősíthető az immunrendszer  ízletesen a kókuszzsírral?

Ismeretes, hogy az anyatej alapvető immunológiai védelmet biztosít a kisgyermekek első életévében. Nem csak a tápanyagokat biztosítja, hanem egy különleges anyagot is tartalmazz az anyatej (3.6%-ban). Ezt nevezik laurinsavnak. Ez az anyag segíti a kisbaba immunrendszerének kialakulását és erősítését. Az anyatejen kívül a természet másik bőséges laurinsav-forrása a kókuszolaj.

A laurinsav különleges tulajdonságai.

laurinsav az egyik legerőteljesebb közepes láncú triglicerid, ami a kókuszolajban található (43%-ban). Az emberi, vagy állati testben monolauránná alakul át, egy vírus-, baktérium- és protozoaölő monogliceriddé, amelyet az emberi és állati szervezet többek közt a herpesz, az influenza, a patogenetikus baktériumok, elpusztítására használ fel. Más tanulmányok a szabad laurinsav antimikrobiális hatását is kimutatták.

Ahelyett, hogy az ember által előállított gyógyszerekben bíznának, sokan fordulnak a természetes módszerekhez, hogy felturbózzák testük immunrendszerét, és ellenállóbbakká váljanak a veszélyes vírusokkal és mikroorganizmusokkal szemben. A kókuszolaj pedig a természet egyik legjobb „harcos” a kórokozók ellleni természetes küzdelemben.

Kókuszolajban található közepes láncú zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatását már a hatvanas évek óta ismerik a kutatók. Az általuk inaktivált mikroorganizmusok közé tartoznak a baktériumok, élesztő-, és egyéb gombák, valamint burkolt vírusok.

Hogyan használhatod a kókuszzsírt?

Sütéshez, főzéshez stb. Egyszerűen csak használja főzésnél. Keverje a főzésnél a két olajt össze A zsírhasználat az ételhez 30-50%- ban legyen kókuszzsír. Használható vaj vagy margarin helyett szendvicsek készítésénél. Stabil szerkezete miatt jól használható sütéshez. Nem kell hűtőszekrényben tartani. Egyes betegségeknél csak a kókuszzsír használata ajánlott! Erről pontos információt a weboldalon talál. Különleges receptek diétához letölthetők az első oldalról regisztrálás után.

Fontos hogy az egészség megőrzéséhez naponta legalább 15 gr zsír bekerüljön a szervezetbe betegség esetén bátran növelhető az adag, mert nincs káros mellékhatása. A szükséges mennyiséget a csecsemők által átlagosan elfogyasztott anyatejben található laurinsav mennyiség alapján számolták ki.

kókuszzsírból két fajtát lehet kapni:

1. Szűrt kókuszzsír (inodore): szagtalan íztelen magas laurinsav tartalmú termék(43,2%) kiváló sütéshez / fritőz/ főzéshez és bármilyen étel, pl. magyar, készítéséhez a semleges íze miatt. Akókuszzsírt gőzöléssel 110c távolítják el a korpából vegyileg nem kezelt emiatt a különleges tulajdonságait megőrzi.

2. Szűz kókuszzsír ( virgin. extra virgin) : Kellemes kókusz illatú és aromájú magas laurinsav tartalmú termék (43,2/) Kiváló főzéshez, pároláshoz és külsőleg, bőr, haj kezeléshez. A kókuszzsírt 55c nyerik ki a friss kókusz húsból speciális módon.

Mi a helyes megnevezés Kókuszolaj vagy kókuszzsír

kókuszolaj / zsír olvadás pontja 24.5 c. Azért nevezik sokszor olajnak mert termőhelyén folyékony de szerkezetileg 90%-ban telített zsír és a hőmérséklettől függ az állaga.

Csak vegyileg kezeletlen tiszta kókuszzsírt érdemes használni. A kókuszzsír egyik fontos anyaga a laurinsav, ami nagyon ellenálló a hőhatásokkal szemben de érzékeny a vegyi anyagokra. A feldolgozás során a nagyobb mennyiségű zsír kinyerése érdekében elterjedt módszer a vegyi anyagokkal történő feldolgozás, ahol sérül a zsírsav összetétele és szerkezete ezért nagyon fontos a feldolgozás technológiája, a jó zsírsav megőrzése miatt! Legyen feltüntetve az olvadás pontja és a laurinsav tartalma.

Mennyibe kerül?

kókuszzsír használata gazdaságos, mert kevesebb zsiradék kel a sütéshez, főzéshez. A kókuszzsírral Ön nem csak egy sütő zsiradékot vásárol, hanem egy egészség javító és megőrző különleges anyagot, ami hosszútávon segíti betegségek megelőzését is.

A szív és érrendszeri betegségek megelőzése mellett a további előnyei:

·         Immunerősítő

·         Segíti a fogyást és javítja a pajzsmirigy alulműködést

·         Gomba, baktérium és vírusölő de a bélflóra baktériumait nem bántja.

·         Segíti a Candida gomba elpusztítását

·         Segíti a tápanyagok felszívódását

·         Javítja az inzulin felszabadulását és csökkenti a glikémiás indexet

·         Nem emeli a rossz kolesztein szintet

·         Máj epe gyomor és bélbetegségeknél csak ez a zsír ajánlott

·         Ízletesebbé teszi az ételt, mert zsír ezért a fűszerek íze jobban érvényesül az ételekben,

·         Könnyen beilleszthető a napi használatba

·         Igazi energia bomba ezért serkentő szer helyett is használható( kávé stb)

·         Kiváló haj és bőrszépítő anyag"

(Forrás: www.kokuszolaj.com)


Kategória: Érdekességek | Hozzáadta: mszek (2011-11-14)
Megtekintések száma: 1919 | Hozzászólások: 2 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
1 Brandonphart  
0
eye floater remedies <a href=""> https://forums.dieviete.lv/profils/127605/forum/ </a> herbal coffee alternative

Név *:
Email *:
Kód *: